Ρούλα Κόζη

Κυριακή, Ιουνίου 01, 2014

Η νταντά

               


 Οι γονείς της μικρής Ρένας είχαν να παρευρεθούν σε ένα επαγγελματικό δείπνο και έτσι κάλεσαν ξανά τη Βικτώρια, τη κόρη των γειτόνων τους, να προσέχει τη μικρή, όσοι εκείνοι θα απουσίαζαν. Η Βικτώρια είναι ένα  φιλήσυχο πλάσμα, πάντα πρόθυμο να βοηθήσει. Δεν έχει όμως παρέες, πράγμα που κάνει σε όλους τρομερή εντύπωση. Η οικογένεια Δαλέντζα, όμως, την εμπιστεύονταν πολύ για να προσέχει τη μοναχοκόρη τους κάθε φορά που χρειαζόταν.
Έτσι, λοιπόν, και εκείνο το βράδυ αφού τους αποχαιρέτισαν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο επαγγελματικό δείπνο, έκατσαν και οι δυο μπροστά στην τηλεόραση, χαζεύοντας για ώρες τα κινούμενα σχέδια που είχε συνεχώς το παιδικό κανάλι το οποίο  λάτρευε η μικρή.
Η βραδιά πέρασε γρήγορα και ευχάριστα, όπως κάθε άλλη φορά και η ώρα του ύπνου είχε φτάσει για το μικρό κορίτσι.
«Ρένα, ώρα για ύπνο», ακούστηκε η φωνή της Βικτώριας και της έδωσε ένα φιλί στα μαλλιά.
«Αχ, σε παρακαλώ… άφησέ με λίγο ακόμη…» παρακάλεσε ναζιάρικα η μικρή.
«Είναι ήδη πολύ αργά Ρένα», είπε υπομονετικά η Βικτώρια κοιτώντας ταυτόχρονα με νόημα το ρολόι του τοίχου που έδειχνε  15 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
Η Ρένα έδειξε να καταλαβαίνει, αλλά πονηρά προσπάθησε να ξεκλέψει λίγο χρόνο.
«Θα μπορούσα τουλάχιστον,  πριν πάω για ύπνο, να έχω λίγο παγωτό;»
«Φυσικά», της είπε γλυκά η Βικτώρια. «Αρκεί να κρατήσεις την υπόσχεσή σου».
Η νεαρή δεσποινίδα συμφώνησε ανυπόμονα κουνώντας γρήγορα πάνω-κάτω το κεφάλι της.
Η Βικτώρια της χαμογέλασε πλατιά καθώς σηκωνόταν από τον καναπέ για να πάει στην κουζίνα.
«Μα που πήγατε τον καταψύκτη;», τη ρώτησε γεμάτη περιέργεια.
«Α, ναι , τον μεταφέραμε στο υπόγειο. Εκεί θα βρεις και τα καρύδια και τα κεράσια», της απάντησε ανυπόμονα.
Η Βικτώρια έκανε μεταβολή και κατευθύνθηκε προς το υπόγειο χωρίς να σχολιάσει κάτι. Μόλις κατέβηκε και πήρε το παγωτό, κοίταξε αδιάφορα έξω από το παράθυρο και είδε ένα κορίτσι να στέκεται έξω. Δεν της φάνηκε ύποπτο κάτι τέτοιο και έτσι το προσπέρασε αμέσως και ανέβηκε ξανά επάνω χωρίς να δώσει συνέχεια.
Έδωσε το παγωτό στη μικρή, η οποία το άρπαξε από τα χέρια της με λαιμαργία. Και πριν προλάβει να κάτσει στον καναπέ η Ρένα της απευθύνθηκε ξανά.
«Θα μπορούσα να έχω και λίγη ζεστή σοκολάτα πάνω στο παγωτό μου;»
Για να πάρει την άμεση απάντηση από την Βικτώρια.
 «Φυσικά, γλυκιά μου».
Κατέβηκε ξανά στο υπόγειο. Καθώς έπαιρνε το μίγμα για τη ζεστή σοκολάτα , θυμήθηκε το περιστατικό που συνέβη πιο πριν και από περιέργεια κοίταξε ξανά έξω από το παράθυρο. Προς μεγάλη της έκπληξη το κορίτσι στεκόταν πάλι εκεί. Μόνο που τώρα φορούσε μια μακριά κόκκινη κάπα που σερνόταν αρκετά πίσω της. Όπως ανέβαινε τις σκάλες, ασυναίσθητα σκέφτηκε ότι το κορίτσι ίσως έπαιζε κάποιο παιχνίδι ρόλων και μεταμφιέσεων.
«Ορίστε», της είπε ανέκφραστα δίνοντάς της το αφού το είχε ζεστάνει στον φούρνο μικροκυμάτων και κατόπιν το είχε περιχύσει πάνω στο παγωτό.
«Θα μπορούσα να έχω και λίγα καρύδια ακόμη;»
« Μα δεν το εννοείς…» έκανε εκνευρισμένη η Βικτώρια.
«Σε παρακαλώωωωωω….» απάντησε ικετευτικά η Κάρα.
«Εντάξει», απάντησε ανόρεχτα και φανερά εκνευρισμένη η Βικτώρια ενώ πλησίαζε για ακόμη μια φορά τα σκαλιά του υπογείου. Καθώς έπαιρνε τα καρύδια από ένα μικρό ντουλάπι στον τοίχο, κοίταξε πίσω της έξω από το παράθυρο για να δει ξανά το κορίτσι με την κόκκινη κάπα να στέκεται έξω για ακόμη μια φορά. Τα μάτια της Βικτώριας έτοιμα να πεταχτούν από τις κόγχες τους στην θέα του κοφτερού μαχαιριού που κρατούσε το κορίτσι στο χέρι του. Το βλέμμα της βλοσυρό, την κάρφωνε και της έκοβε την αναπνοή.
Άφησε το σακουλάκι με τα φιστίκια να πέσει στο πάτωμα και ανέβηκε αστραπιαία την ξύλινη σκάλα του υπογείου. Ήταν ώρα να καλέσει την αστυνομία.
«Ω, Βικτώρια, σε ευχαριστώ», της απάντησε ξεφωνίζοντας χαρούμενα  η Ρένα χωρίς καν να γυρίσει να την δει. Της αρκούσε που την άκουσε να ανεβαίνει τις σκάλες.
«Έϊ, μα που είναι τα καρύδια μου;» ούρλιαξε η Ρένα.
«Ε..εεε…ε, ναι ξέρεις Κάρα, γλυκιά μου, σε… σε χρειάζομαι…», προσπάθησε να αρθρώσει τις πρώτες λέξεις.
«Ωχχχ, όχιιιι… θέλω και ένα κερασάκι πάνω στο παγωτό μου…», συνέχισε απτόητη η Ρένα.
 Μη θέλοντας να την ανησυχήσει, η Βικτώρια αποφάσισε να πάει τελικά η ίδια να της φέρει τα φιστίκια που δεν κατάφερε να της φέρει πριν καθώς και το κερασάκι που ζήτησε τώρα και μετά να καλέσει την αστυνομία, αφού θα είχαν ήδη κλειδωθεί και οι δύο στο μπάνιο. Έτσι και αλλιώς, με κλειδωμένες πόρτες και παράθυρα το κορίτσι δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να μπει μέσα στο σπίτι και να τις βλάψει.
Κατεβαίνοντας αργά-αργά τις σκάλες του υπογείου και με τρεμάμενα χέρια, άνοιξε το ψυγείο και πήρε αυτό που ήθελε. Τόλμησε να κοιτάξει για ακόμα μια φορά έξω από το παράθυρο. Όχι, δεν άντεξε. Έκλεισε τα μάτια προτού δει το οτιδήποτε. Αναζήτησε λίγο κουράγιο. Προσπάθησε να ανοίξει ξανά τα μάτια. Το κορίτσι στεκόταν εκεί. Φορώντας την μακριά, κόκκινη κάπα της. Βαστώντας στο χέρι της  το κοφτερό μαχαίρι. Μόνο που τώρα το μαχαίρι ήταν γεμάτο κατακόκκινο αίμα.
Έτρεξε πανικόβλητη πάνω. Έψαξε για την Κάρα, καταλαβαίνοντας ότι μπορεί να έχει γίνει το αδιανόητο. Τη βρήκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η κραυγή της ακούστηκε σε όλο το σπίτι, σείοντάς το συθέμελα. Κάλεσε την αστυνομία. Έδωσε διεύθυνση και λοιπά στοιχεία και κατέρρευσε. Η αστυνομία μαζί με τους απαρηγόρητους γονείς την βρήκαν σωριασμένη στο έδαφος δίπλα στο άψυχο σώμα της μικρής Ρένας.
Μόλις συνήλθε, το βλέμμα της έπεσε πάνω σε αυτό της απαρηγόρητης κυρίας Δαλέντζα.
«Τι συνέβη Βικτώρια;», ούρλιαξε από τον πόνο και την ταρακουνούσε χωρίς να μπορεί να ελέγξει την δύναμή της.
«Ω, Θεέ μου..Θεέ μου… Συγνώμη.. Θεέ μου… Είδα…είδα αυτό το κορίτσι με την κόκκινη κάπα και το μαχαίρι έξω από το παράθυρο του υπογείου σας… έτρ..έτρεξα μα δεν… δεν πρόλαβα…»
Οι γονείς του μικρού κοριτσιού την κοιτούσαν χωρίς να καταλαβαίνουν λέξη…
«Ποιο παράθυρο;», κατάφερε να ψιθυρίσει ξέπνοα, ο πατέρας. «Εμείς…εμείς…δεν έχουμε παράθυρο στο υπόγειο…μόνο έναν καθρέπτη…»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου την γνώμη σας...